Donaties in e-Captain

De module Donaties is een van de ruim 30 optionele modules van e-Captain. Een donateur is geen lid van de betreffende organisatie en heeft, in tegenstelling tot gewone leden, geen recht op gebruik van de faciliteiten van de organisatie.


Een lid van een organisatie zoals een vereniging is echter wel in staat om een donatie te doen. Het lid betaalt dan zijn contributiebijdragen en mogelijk een
financiële losse donatie om iets extra’s te bewerkstelligen binnen de organisatie waar hij of zij lid van is. In deze situatie is men lid en blijft men lid en is men géén donateur.


In principe is iedereen donateur die een bijdrage geeft, hoe gering ook. Sommige organisaties hanteren het principe van donateurslidmaatschap, dat verkregen kan worden door een vastgelegde minimumdonatie. Een donateurslidmaatschap kan bepaalde rechten geven, bijvoorbeeld het ontvangen van het verenigingsblad of het deelnemen aan evenementenvan de instantie, soms tegen een gereduceerd bedrag. De minimumdonatie is meestal lager dan de contributie die door een lid wordt betaald.

Donaties in e-Captain

We onderkennen bij donaties 3 verschillende situaties:

 • Men maakt een acceptgiro via e-Captain, deze komt niet in de boekhouding
 • Men maakt een acceptgiro via e-Captain, deze komt wel in de boekhouding men mag meer of minder betalen
 • Men maakt een donatie run aan voor een drukker. In dat geval volg je gewoon de procedure 1 of 2 maar print de acceptgiro’s niet. Ook kan je dan een aantal velden zoals opmerkingen leeg laten

Campagne met verzoeken

Hier maakt u een acceptgiro via e-Captain, deze zal niet in de boekhouding voorkomen. Men kan via deze acceptgiro direct een donatie doen.

 

donatie campagne met verzoeken

Campagnes aanmaken

Een campagne is een donatieverzoek, gekoppeld aan een bepaald doel of project. Zo kan een instantie diverse doelen willen helpen door middel van financiële bijdragen. De doelen worden opgenomen bij het maken van een donatierun. Dit noemen we een campagne. Campagnes kunnen bewaard worden en vaker voorkomen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen campagnes met facturen en
campagnes met verzoeken.

Campagnes met facturen

Hier maakt u een acceptgiro aan via e-Captain. Deze komt wel in de boekhouding voor maar men kan daarbij een donatie doen. Het gaat dan meestal om contributie waarvoor geldt dat men meer of minder mag betalen.

Afletteren

Bij het afletteren worden betalingen waarvan het betalingskenmerk in de donatietabel voorkomt getoond door de campagnenaam te tonen. Bij verwerken wordt een factuur aangemaakt voor het ontvangen bedrag. Hiervoor wordt het artikel gebruikt dat aan de campagne gekoppeld is.

Donatie herinneringen versturen

Met deze module kunt u donatie herinneringen versturen aan donateurs waarvan nog niets of minder dan het gevraagde bedrag is ontvangen. Indien er donaties op
verzoek zijn aangemaakt, kan men de facturen waar nog iets openstaat, in één keer crediteren.

Donatiecampagnes voeren wordt eenvoudig met deze module. U heeft in één oogopslag overzicht van de inkomsten en openstaande bedragen en bespaart zo een hoop tijd.

 

Module 6 weken gratis proberen

Onze optionele modules, enkele modules waaronder de module Online betalen uitgezonderd, kunt u geheel vrijblijvend 6 weken uitproberen.
Informeer er naar bij een van onze medewerkers.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van e-Captain in het algemeen neem dan contact op met een van onze medewerkers:
mail naar
ksedpleh.[antispam].@e-captain.nl of bel met 073 - 614 14 40.

Zelf e-Captain ontdekken?

Voor wie is e-Captain?

Er is een e-Captain voor iedereen!

Verenigingen o.a.

 • Patiëntenverenigingen
 • Belangenverenigingen
 • Personeelsverenigingen
 • Pensioenverenigingen
 • Brancheverenigingen en meer...

Sport o.a.

 • Watersportverenigingen
 • Tennisverenigingen
 • Wielersportverenigingen
 • Schietsportverenigingen
 • Roeiverenigingen en meer...

Hobby & bedrijf

 • Fotoclubs
 • Merkenclubs
 • Hobbyclubs
 • Stichtingen
 • Midden en Kleinbedrijf (MKB) en meer...

Staat uw organisatie er niet bij, neem dan contact met ons op.
Bel 073 - 614 14 40 of stuur een email naar ofni.[antispam].@e-captain.nl

Support

073 - 614 14 40

ksedpleh.[antispam].@e-Captain.nl

Handleidingen en support 

Contact

Dispi Software Engineering BV
Hambakenwetering 15
5231 DD 's-Hertogenbosch

www.dispi.com

ofni.[antispam].@dispi.com

Routebeschrijving

Storing

Bezoek onze technische storingspagina.

Waarom e-Captain?

e-Captain is dé internetapplicatie voor verenigingen, stichtingen en bedrijven voor het volledig beheren van leden, relaties, objecten en informatie. U krijgt hiermee overzicht én inzicht waardoor u altijd op koers blijft!

Kennismaken met e-Captain

Via dit formulier kunt u gratis een demo account aanvragen voor e-Captain. U krijgt dan zo spoedig mogelijk de login gegevens toegemaild. Hiermee kunt u 6 weken lang volledig met e-Captain werken.

Demo aanvragen

 

 

Scroll naar boven